terug
Lien Weyen

Lien Weyen (°1993)

Ergotherapeut

Lien is in 2014 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Thomas More in Geel. Ze heeft deze richting gekozen omdat ze kwaliteit van leven belangrijk vindt en als ergo kan ze hier een steentje aan bijdragen. Ze houdt van uitdagingen en helpt graag mensen jong of oud. Ze werkt als ergo met verschillende doelgroepen en is steeds met de laatste snufjes mee door het regelmatig volgen van intervisies en bijscholingen.

Lien heeft al enkele jaren ervaring als ergotherapeut kunnen opbouwen met de doelgroep senioren bij ZorgGroep Lommel en op de acute geriatrie van het ziekenhuis van Mol. Het blijft haar prikkelen om op zoek te gaan naar datgene wat de ouderen nodig hebben om zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk te blijven. Het is voor Lien een blijvende uitdaging om iedereen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en wanneer dit niet meer mogelijk is goede ondersteuning en advies te bieden.

In 2017 volgde ze nog een bijkomend postgraduaat om meer kennis te verwerven over de begeleiding van leer- en ontwikkelingsstoornissen. Ook bij hen wilt ze graag zo veel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid verwerven. Al spelend en lerend op weg gaan naar volwassenheid en onafhankelijkheid, dat is haar doel.

Als laatste heb je haar passie voor NAH. In het ziekenhuis en haar zelfstandige praktijk merkt ze elke dag dat voor hen de dagelijkse dingen, die normaal vanzelfsprekend zijn, een hele worsteling kunnen zijn om tot een goed einde te brengen. Samen met haar cliënt gaat ze op zoek naar juiste methodieken, aanpassingen en hulpmiddelen om zoveel mogelijk zelfstandigheid te kunnen behouden.

Als ergotherapeut zegt Lien altijd: "Impossible only means that you haven't found the solution yet!"

Opleidingen

2011-2014: Bachelor in de ergotherapie (Thomas More, Geel)
2017-2018: Postgraduaat methodische (be)handelingsconcepten bij leer- en ontwikkelingsstoornissen (PXL, Hasselt)

Lid van

Vlaams ergotherapeutenverbond (VE)

Visumnummer: 107796
RIZIV nummer: 6 - 52037 - 94 - 650
Ondernemingsnummer: 0732.609.920 - eenmanszaak
Verzekering beroepsaansprakelijkheid: Amma Verzekeringen