terug
Emilie Mertens

Emilie Mertens (°1996)

Klinisch neuropsycholoog

In juni 2021 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de KU Leuven. Tijdens mijn studies raakte ik steeds meer gepassioneerd door de neuro- en revalidatiepsychologie. Mijn stage op UZ Leuven Pellenberg wakkerde deze passie nog verder aan; ik begeleidde er personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), alsook met dwarslaesie, amputatie of polytrauma, en dit zowel op emotioneel, als cognitief en gedragsmatig vlak. Dankzij deze leerrijke ervaring ontwikkelde ik een grote affiniteit met de NAH-doelgroep.

Na een vervangingsopdracht in Pellenberg, aansluitend op mijn stage, startte ik in februari 2022 deeltijds als neuropsycholoog in het ziekenhuis GZA Sint-Augustinus te Antwerpen op de afdeling Neuro-Oncologie waar ik personen begeleid die geconfronteerd worden met de diagnose van een hersentumor. Het begeleiden van wakkere hersenchirurgie behoort hier eveneens tot mijn takenpakket. Sinds juli 2022 combineer ik mijn job in GZA met de ambulante begeleiding van volwassenen en ouderen met een niet-aangeboren hersenletsel binnen Praktijk Neuropsychologie.

Om mijn expertise binnen dit specifieke domein van de psychologie verder te ontwikkelen, volgde ik de postacademische Permanente Vorming in de Klinische Neuropsychologie. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan nascholingen, vormingen en intervisies met collega-neuropsychologen.

Opleidingen

2014-2017: Professionele Bachelor Toegepaste Psychologie, specialisatie klinische psychologie (Thomas More Hogeschool, Antwerpen)
2018-2021: Master of Science in de Klinische Psychologie, afstudeerrichting klinische en gezondheidspsychologie (KU Leuven)
2021-2023: Permanente Vorming Klinische Neuropsychologie (KU Leuven)

Lid van

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
Vlaamse Vereniging voor Neuropsychologie (VVNP)
Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
Psychologencommissie


Erkenningsnummer: 962131476
Visumnummer: 341340
Ondernemingsnummer: 0787.336.330 - Eenmanszaak
Verzekering beroepsaansprakelijkheid: Amma