terug
Chrissy Engelen

Chrissy Engelen (°1992)

Klinisch neuropsycholoog

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de mens en wat ons gedrag, emoties en gedachten beïnvloedt. Een opleiding psychologie volgen was voor mij dan ook een snel gemaakte keuze. Door mijn opleidingen, een professionele bachelor toegepaste psychologie en master in de psychologie, heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen in het werkveld.

Mijn eerste stage liep ik op de palliatieve eenheid in ZNA Sint-Erasmus, waar ik de begeleiding van de patiënten en hun omgeving voor mijn rekening nam. Het was voor mij een privilége dat ik deze patiënten kon ondersteunen alsook zorgen voor comfort tijdens deze moeilijke periode in hun leven.

Mijn specifieke interesse in neuropsychologie ontstond in mijn privéleven en ontplooide zich tijdens mijn opleiding en andere stages. Deze liep ik in RevArte te Edegem en in het Revalidatie & MS Centrum (Noorderhart) te Pelt. In deze revalidatiecentra werkte ik met personen met een niet-aangeboren hersenletsel, maar ook met personen met degeneratieve neurologische aandoeningen zoals Multiple Sclerose (MS) en de ziekte van Parkinson.

Ik hou ervan om samen met mensen op zoek te gaan naar de moeilijkheden die ze ervaren en mogelijke oplossingen of wat voor hun kan werken, maar ook om een luisterend oor te bieden. Mijn ervaringen hebben mij duidelijk gemaakt dat ik veel belang hecht aan een goede begeleiding van zowel de patiënt als de omgeving. Door ervaringen in mijn privéleven weet ik dat de confrontatie met een aandoening zeer zwaar kan zijn. Hier wil ik dan ook graag anderen bij ondersteunen. Momenteel volg ik een basisopleiding ACT Therapie, waarmee ik in mijn begeleidingen aan de slag kan gaan.

Opleidingen

2013-2016: Professionele bachelor Toegepaste Psychologie, specialisatie klinische psychologie (Thomas More Hogeschool, Antwerpen)
2017-2020: Master of Science in de Klinische psychologie, profiel biologische psychologie (VUB, Brussel)
2020-2021: Basisopleiding ACT Therapie (ACT Academie) i.o.

Lid van

Vlaamse Vereniging voor Neuropsychologie (VVNP)
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
European Federation of Psychologists' Associations (EFPA)
Psychologencommissie


Erkenningsnummer: 922127626
Visumnummer: 315516
Ondernemingsnummer: 0759.517.522 - Eenmanszaak
Verzekering beroepsaansprakelijkheid: Amma Verzekeringen